Брънч в KOTO или празник за чревоугодника

Следващата ми находка из брънч локациите на София се казва KOTO. Посетих го миналата седмица на тематичен веган & вегетариански брънч – истински празник за чревоугодника!

Още преди да отида ме впечатли разнообразното и богато меню, което само докато четеш те кара да слюноотделяш. Леко скептична съм към заведения с огромни менюта, от които нищо не става, и тръгнах с едно наум. Случаят обаче не беше такъв.  

Брънчът в KOTO е с куверт (този беше 30 лв.), а предлагането е тип „шведска маса“. И то каква! Още визуално ме грабнаха цветовете и аромата на прясно приготвена храна. За улеснение на гостите един от готвачите беше на разположение зад бюфета през цялото време и помагаше с избора (наистина беше труден!).

За съжаление не помня цялото меню, а и въпреки големия ми стомашен капацитет, не успях да пробвам от всичко. Но това, което опитах, беше наистина превъзходно! Например, хумус с авокадо, кюфтенца от грах (не обичам грах!), нещо подобно на веган пица с блат от карфиол, тарт с карамелизиран лук, ябълки и сирена.

Имаше още свежи салати, сирена, маслини, както и паста – вегетарианска лазаня с тиквички и рикота, и лингуини с морски дарове. Не опитах рибните предложения, защото на мен ми се явяваше закуска и не бях готова да стартирам деня си с риба. 😀 Десертите също бяха впечатляващи, най-много ми харесаха веган браунито с малини и нещо като Сникърс, но в пъти по-вкусно и надявам се, healthy 🙂

Към куверта не са включени напитки, но искам да споделя, че и там останах доволна. По принцип кафе рядко пия и ако пия, то е безкофеиново лате с ядково мляко. Ужас за повечето бг баристи 😀 Все ми забравят по нещо – или слагат кофеиново кафе, или си е с прясно мляко. Латето в KOTO беше с перфектна пяна, нежно бадемово мляко и най-важното после не ми се разхлопа сърцето. 😀

Още няколко плюса са, че мястото е достатъчно голямо и резервация не е наложителна.(ура!) Храната се предлага от 12 до 15 ч., но не свършва след първия час и е все така топла и приятна.

Смятам, че цената от 30 лв. е напълно оправдана при това качество и висок клас храна и с удоволствие бих ги дала отново. А якото е, че менюто се сменя и винаги можеш да опиташ нещо ново. За следващите уикенди са планирали съботите за веган & вегетариански брънч, а неделите за италиански и по-точно венециански брънч. 🙂 Следете страницата им за пълното меню и гледайте да не го четете докато сте гладни!

Ние сме сити до следващия уикенд! А сега накъде?

Още брънч попадения и падения на една гладна майка в София #MomsJustWannaHaveBrunch:

Cafe 1920 – вкусна мекица за гладната душица
One More Bar – супер за коктейл, но не и за брънч
#MomsJustWannaHaveBrunch – Moments by Andre Tokev