Ден 3: La Terra с Chef Радостин Кирязов

la terra

La Terra е едно от местата, което посещавахме последно преди „положението“. Главната причина е, че ни е много удобно (намира се в кв. Манастирски ливади в пресечка на Тодор Каблешков), но не само! Чисто, светло, приветливо и много вкусно е.

Заведението е италиански ресторант пицария с главен готвач Chef Радостин Кирязов. Завършил е “La scuola pizzaiolli italiana” – най-престижното учебно заведение в Италия в сферата на производството на пица и домашно приготвен хляб, и е работил близо 10 години в Италия. Носител е на редица престижни награди, сред които 6-то място за пица презентация на Световно първенство през 2009 г., 3-то място на Европейско първенство през 2011 г., 8-мо място за пица Класика на Световно първенство през 2011 г. и т.н. La Terra е последният му ресторант и си заслужава да го посетите! Между другото, от днес (6 май) градината им работи, така че можете да го направите.

Обстановката в ресторанта бих определила като приятелска. Идеално е и за семейни сбирки и друг тип срещи с хубави хора и хубава храна. Заведението е с т.нар. отворена кухня, така че може да наблюдавате приготвянето на пицата ви. Ако имате късмет, от самия Кирязов. Типично в италиански стил, той обикаля и извън кухнята, поздравява и се снима с клиентите.

Менюто е кратко, но съдържа всичко любимо от италианската кухня.

Салата Капрезе в оригинал с кедрови ядки

la terra

Пармиджана (запечен патладжан с пармезан)

la terra

Все още не съм дегустирала пастата, но мога да кажа за пицата. 😊 Има 2 вида – с тънко традиционно тесто и с пухкаво тесто „Романа“. Честно казано, не мога да кажа кой вид ми харесва повече. Според настроението и плънката. 😊 Аз съм фен на Капричоза с прошуто кото, артишок <3 и моцарела, която според мен е по-вкусна и сочна с пухкавото тесто.

la terra

А за тази със сирена, избирам тънкото тесто.

la terra

Както ви споменах, на нас ни е квартално и доставката от там дойде за 5 мин. Доставят главно в района, но слизат и към центъра, ако не са натоварени. Трябва да им позвъните и да попитате за вашия район, а вече може и да дойдете на място в градината им. Ще ви хареса!

Още от седмицата топ 5 места с доставка и отстъпки за вас

Ден 1: Skapto +специален код за отстъпка

Ден 2: Bistrello +бутилка вино за първите