Ден 5: Tonus Nutrition – храна за цяла седмица

miam

Последният участник в моята седмица на доставките предлага изцяло храна по домовете, няма физическо място/ресторант. Появи се точно навреме – някъде първата-втората седмица на извънредното положение, когато хората разбраха, че ще поостанат вкъщи за по-дълго и ще трябва да се яде. 😀 Ако не сте се досетили, говоря за вакуумираната храна Tonus Nutrition по рецепти на Miam.

Те предложиха това, от което имаме нужда в подобен момент (и не само) – питателна, вкусна и гурме храна за цялата седмица (че и повече), приготвена и съобразена с най-високи стандарти и иновативни технологии. Или т.нар. High Pressure Processing, “технология на студена пастьоризация под високо хидростатично налягане”, която запазва храната свежа и стерилна за дълъг период.

Аз лично не бях виждала подобно пакетиране и като си получих поръчката, помислих, че ще ми се разсипят манджите 😀  Фолиото е толкова плътно прилепнало, че въобще не се вижда. Теа доста се забавляваше с опаковките и тя ни избираше менюто за вечерта. 🙂

miam

Удобно е да поръчваш в началото на седмицата, прибираш в хладилника и хапваш, когато не ти се занимава с готвене. Ние така направихме и доста ме облекчи това. Опитахме няколко неща – ципура, сьомга, дърпано свинско и пуешко. Всички ястия бяха приготвени чудесно, с много приятни гарнитури и добре овкусени. Ние вкъщи не ползваме микровълнова, но претоплихме във фурната и станаха като току-що изпечени.

miam

Цената на храната е оправдана предвид качеството, но не е за всеки ден. Особено за майки във втора година майчинство. 😀 Но веднъж месечно може да се поглезим и ние.

За радост, кулинарното предложение на Tonus Nutrition бе забелязано и оценено (не само от мен) и поради силния старт, в момента местят кухнята си. Съвсем скоро тя ще заработи на пълни обороти, а доколкото разбрах менютата им ще бъдат налични и в няколко обекта в София, от които могат да бъдат взети директно. Тъй като реално в момента не оперират, не мога да ви пратя да ги опитате или да предложа %, но са обещали като се завърнат, да компенсират. 😊 Нямам търпение!

Още от седмицата топ 5 места с доставка и отстъпки за вас

Ден 1: Skapto +специален код за отстъпка

Ден 2: Bistrello +бутилка вино за първите

Ден 3: La Terra с Chef Радостин Кирязов

Ден 4: Simple Food Punkt +намаление на кг храна