Skip to main content

Неведнъж съм ви споделяла, че съм фен на инициативата Седмица на ресторантите, защото представя винаги готина селекция от ресторанти, а самите те се стараят да покажат най-доброто от своята кухня в 3-степенно меню. Добра възможност да посетите ново място и да се поглезите с по-нестандартно кулинарно преживяване.

Така се озовахме миналата седмица в Osteria Tartufo. Спечели ме менюто, както и факта, че не го бяхме посещавали досега.

Osteria Tartufo се помещава в прекрасна реновирана сграда, паметник на културата на улица Христо Белчев. Има и страхотен вътрешен двор. Менюто е вдъхновено от автентичната италианска кухня и не се ограничава до пица и паста. Впечатление ми направиха и брънч предложенията.

Атмосферата беше домашна и уютна, а шеф готвачът наминаваше да провери дали всичко е ок. Имаше леко забавяне и суматоха в сервиза, но това допълнително препраща към Италия. 🙂 Пицарят бе отворен да споделя тайната на занаята си с малките гости.


Опитахме двете менюта, селектирани за Седмицата, а малката изяде с удоволствие голяма порция домашно Болонезе. Ето какво опитахме:


Хапнахме доволно и ще се върнем отново в Osteria Tartufo!

А Седмицата на ресторантите продължава до 13 ноември! Разгледайте атрактивните менюта на подбрани ресторанти в София и Варна.

Напред към следващата кулинарна дестинация!

Leave a Reply