На концерт в Берлин – Chet Faker и London Grammar

Концерти, клубове, културен живот. Какво да ви кажа – Берлин е мястото. Когато преди няколко месеца реших „чисто профилактично“ да разгледам какви ивенти предстоят, любопитството ми завърши с билети за 2 мои много любими музиканти – Chet Faker и London Grammar. Дори за втория имах известно колебание, защото на същата дата имаше друга яка банда – Black Rebel Motorcycle Club. Добре че нея вече я бяхме слушали! А и London Grammar са ми мечта поне от няколко години. В Берлин наистина мечтите се сбъдват!

Започваме с първия – Chet Faker, който всъщност вече си е със собственото име – Nick Murphy. Концертът беше в Columbiahalle, нещо двойно на Терминал 1 (отново на 2 етажа). Честно казано не очаквах да е особено пълно, защото беше през седмицата, а и кой ли го знае Chet Faker… Ами, знаят го! Клубът се пукаше по шевовете, а публиката беше предимно от Generation Z.  😀 Като цяло аз лично обичам повече Chet Faker периода, но на живо Nick Murphy ме изненада приятно с доста по-електронното си и експериментално звучене. А и е доста див. Страхотен музикант, който си заслужава да се гледа и слуша на живо! Но какво ви говоря толкова – Talk is cheap!

Програмата на Columbiahalle е доста силна и заслужава да й се хвърля по едно око. През идните месеци ще може да гледате там Fever Ray, Liam Gallagher, First Aid Kit, Gentleman… Билетите за Chet бяха 30 евро и по принцип вървят в този диапазон.

След този концерт първоначално трябваше да се прибираме към София… Но като видях следващия, нямаше как да не останем още! Дебна ги от няколко години и все се разминавахме… Това беше моята златна възможност да видя London Grammar на живо! Концертът беше в доста по-голяма зала от Chet Faker – Velodrom, нещо като нашата Арена Армеец. Опашката започваше отвън… Но вече сме вътре и унищожаваме бирите.

Подгряващата банда дори не я помня, явно не ми е направила достатъчно впечатление. Докато гласът на Hannah не прониза мрака. Буквално!

Сценичното присъствие на тази банда не е нещото, за което да ги гледате на живо. Музиката им е! Пронизваща…чувствена…истинска. Затова и публиката тук беше доста по-зряла и… дървена. 😀 Сериозно немският фен дори не се поклаща в ритъм, емоция нулева! Затова пък ние се заредихме с емоции за доста време напред <3

Билетът беше 32 евро. За момента единствено Bonobo ме привлича в предстоящите събития на залата, но и това не е малко. 🙂

Двата концерта бяха доста различни, но и допълващи се за цялостното ми уникално и незабравимо преживяване.

Следете какво се случва в Берлин, защото там много хубави неща се случват!

п.с. Един съвет – не прекалявайте с обиколките в деня преди концерт, че е кофти от умора да нямате сили да подскачате. 😉

п.с. 2 гледайте още клипове с недобро качество, но много яка емоция в YouTube канала на SofiaCloser