Ново място за пица и не само – El Shada

Наскоро се озовах в италианския ресторант-пицария El Shada по препоръка на бохемчето ми по душа – My Glamorous Story. Сгушено под сградата на СДС на Раковска, мястото не прави особено впечатление отвън. Но си заслужава да се отбиете вътре!

Салати, пица, паста и десерти – менюто е семпло, но продуктите – пресни и вкусни. Опитах салатата с любимото ми сирене бурата и беше много приятна. Разбира се, не на сухо. 😀 А в комбинация с домашното им червено вино – уникално! За пица реших да заложа на класиката – „Капричоза“, но си набелязах и една с манатарки и рукола за следващия път. Така, по принцип за един нормален човек това би било напълно достатъчно меню, дори за някои мацки – непосилно. Аз понеже имам капацитет, а и бях тренирала цяла седмица, все пак – си позволих и десерт! Крем брюле с шамфъстък <3 Не можах да устоя! 😀 Беше просто превъзходен – лек, свеж, гладък до съвършенство…

Хапнахме набързо, но ако имах повече време със сигурност щях да обърна поне една бутилка от виното и няколко брюлета. 😀 А бонбоните Lindt, които придружават сметката, са very nice touch, indeed!

Ресторантът си е там, под СДС. Не го подминавайте следващия път, а си направите резервация още сега. 😉

Вижте и други интересни места за похапване из София тук.