Пловдив: в капана на любовта и айляка

пловдив

Пловдив винаги е добра идея. Аз лично гледам да отскачам натам поне веднъж на няколко месеца, не само за да сменя обстановката, но и да се заредя с доза айляк. Специалитетът на пловдивчани. 🙂

Всички сте били в Пловдив, но понеже този уикенд предстои Капана фест, реших да ви споделя някои от последните си открития в града на любовта.

Спане

Обожавам Капана и последния път отседнахме направо там – Къща “Старият Пловдив”. Студиото е супер широко и удобно. Бонус е спа-то, което за жалост не успях да тествам.

Хапване

Ако се точите на Паваж, задължително резервация още отсега! Ние извадихме късмет за един неделен брънч с кюфтетата на Мими Иванова. 😀 Аз съм страшен фен на ягодовата им лимонада и не я пропускам!

Ново място, което си бях набелязала и успях да опитам последния път, беше Smokini. И понеже съм маниак на този плод си взех и трите ястия с негово присъствие – салата със смокини, основното беше пилешко със смокини и за десерт – нуга със смокини. <3 Цялостно останахме доволни, но все пак имам и по-любими места за хапване в Пловдив.

Бира

Котка и мишка е супер любимо място. Толкова уютно и приятно, с винаги усмихнат персонал и готини хора.Искаше ми се да е в София. 😀

Графити

Обожавам изрисуваните стени из Пловдив и всеки път като отида ми се струва, че има някоя нова. Сега със сигурност видях за първи път Skapto-стената срещу Skaptoburger. Много е яка!

Шопинг

Отделете си поне малко време за пазар из Пловдив, има мега добри находки и марки, които не съм виждала в София.

А от 1 до 3 юни Капана отново ще е най-вълшебното място под небето, в което ще ви остане сърцето! Очакват ви уникален базар, смайващи арт инсталации, подбрани вкусове, чудовищни таланти, музикални гиганти, улични танци, независимо кино, забележителен театър, нестандартна поезия и изобщо. Вижте цялата програма на Капана Фест Лято 2018.

И не му мислете, палете към Пловдив!

Още предстоящи събития тази седмица