Почивка на 20 км от София – Хотел Вила Магус

хотел вила магус

Преди да имам дете, не съм си представяла, че ще отида на почивка на 20 км от София! 😀 Ако пътуването на далечни разстояния е предизвикателство и за вас или просто търсите разнообразие от София, Хотел Вила Магус (Hotel Villa Magus) е доста добро предложение. Намира се над село Кладница, на югозападните склонове на Витоша. Общо взето докато излезете от София, вече сте стигнали.

Ние посетихме хотела през септември 2020 г. с две малки деца на около година и половина и споделям впечатленията си от тогава.

Спокойствие

Посетихме хотела за почивните дни около 6 септември и въпреки това, беше много спокойно, даже празно. Това определено е плюс в период на пандемия, но не само. Сравнявайки го например с Hot Springs в с. Баня, където беше пълна лудница, оценявам още повече спокойствието в Магус. В басейна бяхме буквално сами, което се случва рядко. В събота вечер имаше някакво събитие в ресторанта и се понапълни, но като цяло беше съвсем нормално.

Има опции за планински разходки в околността и през уикенда имаше доста софийски автомобили. В близост се намира хижа Селимица, но има и други маршрути. С две новопроходили деца не се наехме на туризъм, но със сигурност ще се върнем!

Храна

Определено останах очарована от храната и бих я определила като гурме. Е, такива бяха и цените разбираемо. Менюто беше обрано, но доста изпипано. Малко е труден изборът за детско меню, но не останаха гладни – наблегнахме на домашни картофки, дивечови кюфтенца, пържолки.

Единствено, имам забележка към закуската. Тя беше по предварителна заявка и не беше на нивото на останалата храна в ресторанта.

Аз няма да забравя този десерт с матча, беше феноменален!

Спа

Спа-то е малко странно разпределено. Парната баня се намира до басейна, а сауната и останалата част от спа зоната се намират в отделни стаи, които така и не видяхме. Покрай децата ползвахме основно басейна. Малък е, но с нас нямаше други хора, и беше идеално!

За децата

Хотелът разполага с малък вътрешен детски кът. Хубавото е, че е отворен по всяко време и ние бяхме там от ранни зори. Около хотела има пространство за игри, но нямаше някакви съоръжения като пързалки, люлки и т.н. Мисля, че би било добре да сложат такива (ако все оше не са?).

Интериор

Като цяло хотелът е нов, чист и приветлив. Стаите са просторни и светли. Опитали са се да изглежда скъпо, но някои от материалите подсказват, че не са. Аз лично не разбрах защо има толкова много изкуствени цветя, не съм им фен.

Обслужване

Екипът на хотела ни посрещна и изпрати много топло, помогна ни с багажа и се грижеше за комфорта ни. Към обслужването в ресторанта имах забележка, но след като дойде храната, мигновено я забравих. 😊

Цени

Цените за двойна стая през уикенда започват от 140 лв. На мен лично ми се видяха височки, особено с изхранването в ресторанта си става едно доста луксозно преживяване. Все пак, качеството и обслужването бяха на ниво. Надявам се да ги запазят, да вземат предвид и някои от идеите за подобрения и да направят мястото още по-приветливо и подходящо за хора с деца.

*при максимални 3 звезди