Събитията, които да посетите през ноември

събития ноември

Започваме предпоследния месец от 2022 г. и вместо да се сдухваме, че и тази година отлетя, нека изживеем този ноември готино и вълнуващо! По-долу ще намерите събитията, които си заслужават този месец. Ако се сещате за други, пишете във Fb или Insta. 🙂

3 ноември 2022 – 14 януари 2023
ВЪТРЕШНО НЕБЕ – изложба на Габор Мате @Галерия Синтезис

Изложбата „Вътрешно небе“ на унгарския фотограф Габор Мате е представена в двете пространства на галерия Синтезис и Институт Лист – Унгарски културен институт. Тя проследява комплексната връзка между личностите на родителите и характера на техните деца. Успехът, щастието и желанията на децата висят на тънка, изплетена от родителите нишка. Aко приемем, че бъдещето принадлежи на децата, тогава залогът за него е в ръцете на родителите им. Има ли значение дали детето е израснало в семейство на разведени родители или на родители, които са останали заедно въпреки всички трудности? Каква следа оставят семейните взаимоотношения в душата на детето? Чрез езика на фотографията Габор Мате търси отговори на тези въпроси, като дава думата на децата.

5 ноември 2022
Фестивал Свободата да бъдеш | XIX издание @Интер Експо Център
(Билети: 50 лв. и нагоре до изчерпване)

За своите 12 години и общо 18 издания Фестивал “Свободата да бъдеш” се наложи като най-значимото събитие за личностно развитие. Фестивалът включва:
⭕33 практики, лекции и дръм съркъл, водени от най-добрите специалисти в областта на личностното развитие, духовните практики и здравословния начин на живот;
⭕Изложение на продукти и услуги, свързани със здравословния живот и личностното развитие – био храни и напитки, био козметика, книги и услуги.

7 – 13 ноември 2022
ПРЕМИЕРА “МОРАЛЪТ Е ДОБРОТО” @кино Люмиер
(Билети: 10 лв.)

От детската стая, през ученическия чин и студентска скамейка, до преподавателската катедра и обществена трибуна – филмът “Моралът е доброто” проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. Във филма са представени множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан. Това е филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия.

21 ноември 2022
EVDN. “TENSION/RELEASE” ALBUM PROMO @Sofia Live Club
(Вход свободен)

Евден Димитров, а.к.а EVDN., обича да съчетава стилове, откакто хваща баса за пръв път, когато е на 16. Сега поставя инструмента си в хармоничен фокус и заедно с галактика от имена се качва на сцената на Sofia Live Club, за да чуем албума му TENSION/RELEASE. В него забърква електроника, джаз фюжън, психеделия и даунтемпо.

25 ноември 2022
AKUA NARU LIVE IN CONCERT @Sofia Live Club
(Билети: 30 лв.)

Магетичната AKUA NARU пристига заредена с още много нова музика. Тя ще представи най-новият си албум „The Black magnificent“.
Проектът е в титанично сътрудничество с базираното в Бруклин дуо The Ruff Pack (Matthias Loescher, Stephan Kondert). Колаборацията поставя на преден план класическата политическа и поетична лиричност на AKUA NARU, рамкирана от характерния звук на The Ruff Pack. В „The Black magnificent“ тандемът успешно прескача от hip hop през soul, trap до jazz, та дори и до все още неоткрити стилове. Албумът говори за фокуса на AKUA върху силата, устойчивостта и великолепието на „тъмната раса“.