Skip to main content

Септември дойде, отново сме в града. Някои все още не, но скоро и техните безгрижни морски дни ще приключат. София се събужда от блажения си летен сън и има какво да предложи.

Ето няколко събития, с които няма да ви е яд, че сте останали тук за почивните дни.

1-8 септември

SOFIA LIGHTS 2022 @парк Врана
(10 лв. деца от 3 до 18 г., 20 лв. възрастни)

Между 1 и 8 септември 2022 парк Врана, София, отново ще се превърне в магическа реалност благодарение на артистичните светлинни инсталации от второто издание на SOFIA LIGHTS, част от проекта Urban Creatures. Събитието е включено в официалния Календар на културните събития на Столична община.

Тази година посетителите ще могат да се потопят в три нови светлинни инсталации – „Мегалит”, „Присъствие” и „Светулки”. А поради огромния интерес към инсталацията „Невидимите нишки“, която беше представена миналата година по време на първото издания на SOFIA LIGHTS, по изключение, тя ще бъде представена още един път по време на настоящото издание.

2-4 септември

Реките на София 2022 @Лъвов мост
(вход свободен)

Тази година отново сме край Владайска река до Лъвов мост за третото издание на Реките на София. В програмата са включени разнообразни събития – от музика и инсталации до модерен цирк и лятно кино, а за финал можем да се приберем с нещо за спомен от арт базара. Разгледайте цялата програма тук и не пропускайте да се отбиете!

1-6 септември

14 ГОДИНИ Бар Петък
(вход свободен)

От 14 години насам всеки ден ни е Петък, затова празнуваме цяла седмица! 🐤 Ето и КВА-КВА е програмата за рождения ден на бара:

01.09. – Shammy & Akasha 🤩
02.09. – DoLittle & Xonic 🎵
03.09. – FEEL & DJ GROOVY 🍾
04.09. – БГ специалитет с Джипси Жокер & Kxcks 😎
05.09. – Emil Prize & Sava 🍹
06.09. – Powerpuff Girls Night 💥

10-11 септември

REBEL REBEL Vol. 2
(20 лв. за един и 30 лв. за двата дни)

Вторoто издание на REBEL REBEL идва с енергията на Projector Plus и деликатната смелост да бъдеш бунтар, но – елегантен, без поза и гръмогласност. Десет български групи, които горят заедно с чистия дух на музиката, ще се качат на една сцена за две софийски вечери в София, за да празнуват приятелството, широкия кръгозор, смисъла да правиш това, което ти харесва без очаквания.

16-18 септември

КвАРТал Фестивал 2022: Малките неща

Идва седмото издание на едно от любимите градски събития – фестивала в арт квартала на София – КвАРТал Фестивал 2022 с тема “Малките неща”. В дните 16, 17, 18 септември 2022 г. ще говорим за малките неща, които създават общата ни картина, ще се разхождаме по уличките и откриваме тайните, ще влизаме от вход на вход, а част от жителите ще отворят къщите си с изложби, храна, музика, а защо не опера от балкона на съседа до църквата Света Параскева, от която пък ни обещават концерт на хора директно в градинката. В сърцевината на Фестивала тази година ще празнуваме и Денят на София. Очакват ни отново пешеходни зони, музика, работилници, а любимите ни локации ще отворят широко вратите си, за да посрещнат всички вас – гостите на КвАРТал!

Leave a Reply