Уикенд в София – Музей на илюзиите

музей на илюзиите

Вече започнах тотално да изчерпвам идеите за уикенд с дете в София по време на епидемия и в минусови температури. 😀 Но миналата седмица се сетих за Музея на илюзиите, който не бяхме посещавали, и се оказа много добро попадение.

Музеят е много симпатичен, светъл, малък и уютен, но в същото време просторен. Има едно западно излъчване, което ми напомни на музеите, които съм посещавала в Прага, докато учех там. Зарадвах се, че вече има такова място и в София.

Сигурно сте видели вече доста снимки в социалните мрежи от там, но освен готини снимки, ще научите и доста любопитни неща. Ще разберете механизмите зад някои световни илюзии, физични закони и загадки. Служителите в музея са супер усмихнати момичета и момчета (kudos за MIRY, който по време на епидемията, е намерил ново амплоа)  и са постоянно наоколо. С удоволствие ще ви разкажат за всеки един обект в музея и каквото друго ги попитате. Забелязах, че правят и групови обиколки с дечица, които бяха много впечатлени.

За Теа най-интересно се оказа едно от най-новите попълнения на музея – това ½ меме – ½ вълк. И на мен много ми хареса, бих си го сложила в хола. 😊

Доколкото разбрах всяка година в колекцията на музея се добавят по няколко нови експоната. Екипът на музея непрекъснато изследва света на науката и изкуството и търси нови художествени решения.

Ще откриете дори илюзия, свързана със София. 🙂

Общо взето за 1-1.30 ч. ще можете да обиколите целия музей, с малко дете малко по-набързичко. Има и магазин в края съвсем по западен модел, който обаче ние не успяхме да разгледаме.

Музеят на илюзиите се намира на супер удобно място – срещу Халите на ъгъла на Мария Луиза и Екзарх Йосиф, с опции за паркиране наоколо в зелена зона.

Цената за възрастен е 21 лв., а деца до 7 години влизат безплатно.

Уикендът идва, какво чакате!

Друга идея за уикенда – Камбаните