10 идеи за влюбени и загубени

Никога не съм го приемала насериозно този ден, единствено може би в училищните години, когато се надпреварвахме кой ще получи повече „валентинки“. Не мога да се оплача. 🙂

Тази година останах приятно изненадана от богатата програма за 14 февруари и мисля да уважа поне няколко неща. Ето моята селекция:

Най-романтичният филм напоследък „La La Land” може отново да бъде видян за нов прочит, нови емоции или пък с ново гадже. На мен един път ми е достатъчен, да не съм тра-ла-ла 😀 Прожекцията е от 20 ч. в Дом на киното.

Ако го предпочиташ по-късо (киното), насочи се към Късо кино в ДНК. Едно младо и красиво наше момиче, влюбено в това изкуство, представя 3 свои авторски филма.

Със киното, съвсем логично идва виното. We love Trastena, а пък Trastena loves cocktails. Малиновата нотка във вината на Трастена направо те разтапя и докато го пиша това вече отивам да си налея една чаша. А тази интересна колаборация между вино и коктейл просто трябва да се пробва. Мястото е новият 5L Speakeasy Bar, но пък там не пускали всеки…

Шоколад или Sex in the morning, а защо не и двете. Остава ще ни ги поднесат заедно с любими други техни парчета на Ostava Valentine Live. Скачайте към Терминал 1. Билетите са по 12 лв. на предварителна продажба, 16 лв. на място.

Французите разбират от любов и не се боят да ни го покажат. Her идват за първи път в България и с музиката си представляват всички жени, които са ги вдъхновили. Били особено чувствени на живо. Да го проверим това, а. 🙂 От 20 ч. в Sofia Live Club, билети 25 лв.

Ража и компания са любими наши герои. Ако искаш да се насладиш на музиката на Dead Man’s Hat, дестинацията е Строежа.

Вечер, посветена на мултиталанта Nick Cave, ще има в Maze. Коя мацка не би искала да чуе “I don’t believe in angels, but looking at you I wonder if that’s true” в изпълнение на живо, пък дори и не от самия Nick. Всичко това срещу 8 лв.

Любовно акустично ще е и в бар Петък, където Кольо Млякото, Барона, Дидо Гущера и Лорд Дино  ще поздравят дамите с: „Прекрасна си“, „Ела с мен“ в „БДЖ“, където „Искам ти да ме държиш“ и други такива.

Представи си ситуацията, в която някой те пита къде ще си на 14-ти и му отговаряш: „в бардак“. Ако искаш да я направиш реалност, отивай към BarDak2 (на Славейков). Ще има музика на живо, а един от състава свири на банджо и черно ръмжене. Все романтични звуци.

В един момент кой бил на вечеря на свещи, кой палил ароматни пръчки или поръчвал билборди с името на изгората, всичко ще лъсне наяве. Срам не срам, ще приключим вечерта в Carrusel на Shame Valentine Party. Традиционно входът е 10 лв., как не ги е срам. 😀