Любими моменти от моята бременност

бременност

Бременността не е най-комфортният период за една жена. Не говоря само за физическата трансформация, но и психически и емоционално периодът си е труден. Не мога да кажа, че съм имала тежка бременност, всичко си беше напълно в реда на нещата – първите 3 месеца денонощно гадене, боледуване, умора, след това стабилизиране на положението до 8-9 месец, когато отново ме застигна умората, примесена с киселини, тежест и емоционални изблици. 😀 Също така не мога да кажа, че сега след като родих ми липсва коремчето – нямах търпение да се върна обратно в тялото си, да мога да тичам без да се задъхвам и да си връзвам обувките (сама!). 😀 Но колкото и труден да е 9-месечният период, той е и толкова специален! Защото само ние, жените, сме богоизбрани да го преживеем и само ние можем да се справим с него. Няма нещо по-велико от това! А и наистина минава по-бързо от колкото сте си представяли и след това идва наградата – най-голямото щастие на света!

Затова момичета, изживейте го по своя начин, без да ви спира обичайните дейности и начинания, радвайте му се и бъдете спокойни и уверени, че чакането си заслужава!

А сега споделям с вас някои доста лични, емоционални, забавни и определено любими моменти от моите 9 месеца.

Новината

Дори без да ми е нужно потвърждение, вече знаех, че съм бременна. Усетих, че нещо се случва в тялото ми и бях 100% сигурна. Затова и не стигнах до тест, както сме свикнали да гледаме по филмите. Отидох на преглед ден преди рождения ми ден и го получих – потвърждението! И най-хубавият ми подарък някога!

бременност

Сърцетуп

 По време на бременността се правят хиляди изследвания, но най-хубавият момент е да чуеш сърцебиенето по време на ехографския преглед. Преди да започнеш да усещаш движенията на бебето вътре в теб, си напълно в неведение какво се случва с малкото човече и наистина този преглед беше нашата така очаквана месечна среща. <3

бременност

Покана за среща?

Добре, вярно, че бременността почти не ми личеше – не качих килограми (не ме мразете!), а коремът ми порасна едва в 6-ти месец. Но когато получих покана за среща от непознат в 7-ми месец, това направо ме разби. 😀 Обясних на момчето любезно каква е ситуацията и двамата заедно се посмяхме.

бременност

Фотосесията

По време на бременността не бих казала, че съм се чувствала секси at all. Даже напротив… Но исках да направя нещо да запечатам този момент и тялото си в него. Направих си фотосесия (гола!). Много се радвам, че попаднах на правилния човек, който извади най-красивото от бременното ми тяло и направи цялото изживяване супер приятно и забавно. Препоръчвам с две ръце и коремче – Вихро Ласков, оле! (голата снимка си остава за мен :Р)

бременност

Момиче или момче – изненада!

Нещо, което изуми всички около мен. Ние не знаехме пола на бебето! Решихме да го оставим изненада и наистина беше най-хубавата изненада! И да, успяхме да се подготвим с покупки без да знаем пола (има и други цветове освен розово и синьо 😀 ). Аз имах усещане за момиче, но около мен всички залагаха на момче и в последния месец вече ме бяха убедили, че ще е такова. Но не – когато родих бебето беше с гръб към мен и попитах какво е – момче или момиче, и акушерката просто го обърна към мен! Най-красивата изненада – момиче!

бременност

Ето тук вече пускам сълза и оставям този пост, за да ви усмихне, да ви припомни вашите бременни моменти или пък да ви замисли какво ви предстои. Нещо вълшебно!