На по фрапе с Бейлис при Петя в Лозенец

лозенец

С Петя се запознахме на едно паметно женско море на Лозенец. По това време тя работеше в плажния бар Cutty Sark и заради нея общо взето си изкарахме цялата почивка на това барче. А вечер продължавахме с шотове в Барчето. Петя е толкова лъчезарен и сърцат човек – личи си, че солена вода тече във вените й. Родом е от Царево, но през последните години някоя вълна е отнесла и нея към София.

И до ден днешен обаче за нея лятото започва, когато види табела, на която пише „Бургас“, „Лозенец“ или „Царево“. Отправяме се точно натам, защото Петя вече е там и ни чака на…Барчето. 🙂

лозенец

Гърция или нашето Черноморие? Защо?

Аз съм пристрастна…нашето! Но като цяло, морето си е море. Който където има възможност!

Кое е първото място, на което отиваш като се прибереш вкъщи?

За жалост вече се прибирам все по-рядко и за малко. Местата, на които искам да отида и хората, с които да се видя, са много. Зимата, като се прибирам, първото място е кухнята. Там ми е приготвено нещо любимо за ядене от моята скъпа майка. Лятото…първото нещо е да си взема колелото (на което брат ми вече е напомпил гумите) и задължително правя една обиколка на Лозенец и отивам до морето…най-красивото и зареждащо нещо в този свят!

Кой е любимият ти плаж по Южното Черноморие?

Като цяло имам много любими плажове и такива, на които все още не съм била! Но…все пак един е малко по-любим за мен от всички останали и това е Корал. Сравнително спокоен и успял да запази дивото в себе си.

Кое е мястото, което ти липсва?

Докато съм в София всичко ми липсва. Когато се прибера и ми липсва след като съм карала колело да отида на края на плажа и да пия едно фрапе или една кока кола на Cutty Sark.

Къде е купонът сега?

За мен купонът е навсякъде, но главно на любимия ми бар вече доста време – БАРЧЕТО.

лозенец

Къде са най-добрите шотове?

Най-добрите шотове … амиииии в ЛОЗЕНЕЦ!!! И не само шотовете, коктейлите, рибите, баровете…като цяло Лозенец е едно незабравимо преживяване.

А най-доброто фрапе?

Хмм…на плаааажа! След като си се напекъл и си се изморил от толкова плуване и скачане във водата. Добрият вкус на фрапето се засилва, когато вместо захар, поискаш малко Бейлис за сладост!

Какво ти липсва от морето, когато си далече?

Какво ми липсва ли… най-много майка ми и брат ми! Те са моето всичко! Липсва ми и онова спокойствие. Няма го това натоварено ежедневие, което имам тук в София! Толкова е хубаво да сме си на морето. Вскички знаем къде и кога ни е срещата без да сме се уговаряли. Докато тук е малко по-сложно – къде ще ни бъде най-близо на всички, кога сме свободни, как да стигнем до там и всякакви такива неща.

Кое е мястото, което най-вероятно софиянци не знаят?

Хахаха. Колкото и смешно да звучи, преди една година един мой приятел ми разкри съществуването на плаж, непознат за мен – Липите (в посока Синеморец). Там даже е забранено да се ходи с кола, само пеша.

И още един плаж – плаж Лилиите, който е в непосредсвена близост до устието на река Ропотамо. Името му произхожда от там, че е див плаж, без човешка дейност. Върху дюните, образуващи се от стотици години, растат много пясъчни лилии, които са защитен вид. На този плаж устието на река Ропотамо образува лагуна. Плаж Лилиите се намира до плаж Аркутино, на който се намира най-голямата дюна на балканския полуостров, но достъпа до него е пешеходен през горски терен.

лозенец

Още морски истории и хора