Гаааз! към ресторанта на Токев – Old is New

Отдавна не съм писала за софийски места, защото просто нищо не ме е впечатлило напоследък. Но точно пък днес, когато реших да гладувам (веднъж годишно ме осеняват такива решения), ще ви говоря за храна! Да нахраня малко сетивата – и моите, и вашите.

Миналата седмица посетих за първи път Old is New – новият (вече не толкова нов) ресторант на мастършефа Андре Токев. Намира се на Ангел Кънчев (точно срещу Cocktail bar-а) в една красива софийска къща, която и преди това беше ресторант мисля.

На първо място ме грабна интериора – доста минималистичен оригинален дизайн и същевременно уютен. Маси от стари дървени врати, графити, растителност по тавана и всякакви интересни предмети наоколо – по всичко си личи, че е направено със стил и любов. В резултат се е получило нещо повече от място за вкусна храна – цяло арт пространство. Често правят акустични концерти, които трябва задължително да се посетят също!

  

Не съм била в оригиналния ресторант на Токев – ANDRé (чакам покана!), но свързвам името му с немската му прецизност, оригинални идеи и класа на „плейтването“. 😀 Да, в Old is New ги има всички тези неща, но доста ърбънизирани в духа на централната локация и цялостната атмосфера на мястото.

Менюто включва задължителните напоследък бургери, хот дог, пържени картофки, но не какви да е, а с трюфел, с къри и още 1-2 вида имаше (препоръвам трюфела! 😉), както и по-гурме неща.

Ние се събрахме коледно с приятели от училище да обощим 2017-а, да наваксаме с истории и разбира се, да си разменим подаръци. Мисля, че избрахме правилното място!

Наливна немска вайс бира, картофки, къри бяха само началото. Продължихме с разядки от няколко вида хумус и тиган с наденички, картофи, леберкез и люти чушки – доста вкусни, indeed.

Нюрнбергските наденички с картофено пюре и кисело зеле

и вегетарианската бяла леща със зеленуци бяха доста апетитни и засищащи.

За десерт място никой нямаше и остана за следващия път.

На целия този кеф звучаха през цялото време Остава и Hayes & Y! Е, не на живо, но пак е уау. 😊

И както казва Токев – „Гааааз!“ към Old is New!