Dubioza = Енергия, която завладява от начало и държи докрай

Първи live на Dubioza. Не съм от най-върлите им фенове и не знам точно какво да очаквам.
След концерта и афтър партито обаче мога да кажа само едно – Dubioza са ЕНЕРГИЯ.

Датата бе 29 ноември. Зала Арена Армеец беше събрала на едно място пъстра палитра от фенове – от много запалените с тениски и всякакъв мърч на групата до цели семейства, дори с деца.

Концертът започна с opening act от Conquering Lion. Ние ги хванахме накрая, но звучаха доста добре. 5-10 минути по-късно обаче…

I am from Bosnia, take me to America…

И цялата зала избухна. Енергията на Dubioza завлядява отначало и те държи докрай!

Последваха някои от най-популярните парчета на групата, които не оставиха публиката и за миг за да скучае – Blam, Kazu, Balkan funk, Free.mp3, No escape и много други.


Кулминацията дойде по средата на концерта, когато момчетата от Dubioza ни изненадаха с предизвикателство. Публиката на терен трябваше да се раздели на две групи, които да се надпяват помежду си, а по-силно пеещата да спечели. Двете групи приеха задачата сериозно, нахъсаха се и се надпяваха, с пълно гърло.

Скоро импровизираното състезание беше прекратено от Dubioza, които, оказа се, съвсем не са искали да ни разделят. Напротив. Скритото послание „Никой няма право да ни разделя, независимо от вяра, местоположение, политически убеждения. Заедно можем повече“, представено по този начин, определено накара поне мен и моята компания да се замислим. Вярвам и останалите. 🙂

После музиката и танците продължиха на обичайното високо ниво. Закрихме с
“София, мой малък Лондон” и пяхме с пълно гърло докрай.

И афтър партито хич не беше за изпускане. Част от Dubioza дойдоха в Терминал и успешно се смесиха с тълпата, танцувайки и казвайки ни „Наздраве“ до сутринта.